Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uzalud sve dok je GRAS i njezina struktura takva kakva jeste - potrebno je osnovati dva glacnc nova preduzeca: jedno za nove tramvaje i trole, odvojiti vozni park od pruga i zato osnovati drugo preduzece - sve voditi cvrstom rukom a GRAS neka se polako ispari od starih kadrova i nestane.
Ma ne treba dodatnih preduzeca. Treba shvatiti JAVNI PRIJEVOZ JE SOCIJALNA KATEGORIJA. JANOM PRIJEVOZU TREBAJU SUBVENCIJE. Beč subvenciora GSP sa 90%, Zagreb sa 60%, a Sarajevo subvencionira tek 20% cifre za održavanje cjelokupnog prijevoza. 80% se ne moze nadoknaditi od parcijalne kupovine jarata ili reklama. Sve je ja msm jasno samo kad se ove 3 brojke pogledaju
Samo sebiju dovesti, da ih dovede u red
Podrška, europskui smo grad i moramo unaprijediti gradski prevoz, nadam se da ce i građani biti urbani i razumni pa da ce ostaviti auta i počet koristit Javni prevoz...
Da se guram sa smradovima, ciganima, jadovima, klošarama, tinejdžerskim kurvicama, ludim penzionerima u jednom prevozu? Nema šanse.
@hamzo Pa vrati se ti kuci onda, nije Sarajevo za tebe.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Sad ce neki SDA novinar uzet uvid u dug kantona i zaspinovat vidi sta nam rade
KS se zaduzio preko 100 miliona za prugu kojom se nesmije voziti vise od 30 nasat, vec se zaduzio preko 650 miliona a budzet 1,5 milijardu, malo im to pa su neki dan zaduzili KS istu prugu jos 35 miliona neznaju kolika ce rata biti(sto takav kredit kuci ne dignu). dobro su se ugradili, kako su nas zaduzili trojkasi, sram da Vas bude.
Naslov kao da se Federacija zadužuje i razvija Sarajevo, a ustvari kredit vraća Kanton Sarajevo, ali procedura zaduživanja podrazumijeva i odobrenje federalnih struktura vlasti. Očita namjera huškanja onih koji čitaju samo naslove, a još ako nisu iz KS, protiv federalne vlasti
Budžet KS je preko 1,5 milijarde KM a oni se zadužuju za 70 miliona??? Ko je ovdje lud?
A šta je sa Tuzlom? Ovdje je gradski prevoz gotovo duplo skuplji nego u Sarajevu
Neka ima za Sarajevo, nama to ne treba .
razvija se javni prevoz u Sandžajevu. Novi Beograd
al neko krade pare na ovom prevozu i zaduzivanju
zar se nisu vec jednom ili vise puta za to zaduzili...jel pare propadaju kroz vrecu ili sta?????
Koliko misliš da treba tramvaja i trolejbusa u gradu od 300.000+ stanovnika? I da nakon skoro 30 godina urušavanja javnog prijevoza sve bude riješeno jednim kreditom?
HA HA TO JE TAJ BESPLATNI PREVOZ ZA OMLADINU I STARE - VAŠI UNUCI ĆE KAO U ARGENTINI MORATI BIRATI NEKOG FAŠISTU NA VLAST E DA BI SKRESAO SVA BUDŽETSKA DAVANJA KAKO BI BILI KADRI VRAĆATI RATE KREDITA. DAKLE TROJKA JE KRENULA SA STARTNIM DUGOM KS OD 50 MIL. KM, A SAD JE TAJ DUG NARASTAO NA 430 MIL. KM. NAJGORE JE ŠTO JE U TOME 130 MIL KM KOMERCIJALNI KREDIT.
HALOO!!! NE ZADUŽUJTE NAS VIŠE MAMU VAM VAŠU
Pa nek bagra opet zaljepi silne reklame na nove tramvaje, uzas sta su uradili od novih trolejbusa!
Pušmipuli sarajlijice, niste vi ni Bosna ni FBiH... Sve vas u rudnike treba nehljebovci jedni parazitski...
Može ali isto toliko i Tuzli, Zenici, Bihaću, Travniku, Goraždu...
procitaj clanak do kraja medjede, kanton ce vracat kredit, federacija ce ga samo proslijediti
Jel se zaduzio ministar Pa( Šteta)?
Fadil ostavio suficit na radunima ovi svako malo 35-40 miliona zaduzenje. Nama je ova vlast kazna.
Fadil je ostavio kaos svugdje, od EP do Kliničkog centra u Sarajevu. Sve zapušteno i urušeno, ali suficita ima.