Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ima kafe dovoljno, samo treba reci da ima jos vise pohlepe pa da se i ovome uskoro digne cijena do neba.
Nafta jeftina na trzistu, gas pala mu je cijena ali je jasno da ovi izmisljenom inflacijom gule narodu kozu. Apsolutno razloga nema da cijene budu ovakve kakve jesu. Barel nafte 81.43 dolara, a gorivo nikad skuplje.
nisi upucen 4 valute se preracunavaju rial/dolar/euro/km a odnosi losi,Brazil ima zastitnu cijenu prilikom izvoza,suecki kana ured neprohodan za kafu iz Indije i Azije,cinjenica jest da je susa malo progooglaj tako da je sve na mjestu...
Kod nas jedino kokain drzi stabilnu cijenu, hvala ti Dino ;)
Btw. zasto vladajuci ne podignu ljudima minimalne plate za nivo iMflacije, pa da vidimo hocel dalje rasti cijene, svaki put im podici minimalac koji mogu isplatiti. Sirom svijeta trgovinski lobiji kontrolisu politicare, najbolje smo to vidjeli na primjeru vakcinacije, komplet ekonomiju su ugasili samo fa farmacija napravi profit
A kupusa, paradajza, šljive i lubenice će biti sve više zbog klimatskih promjena?
Ako nema, posadice pa ce biti. Tako se govorilo i za ulje, avokado, ... pa opet svega ima, samo ko ima para.
znači poskupit će
Kako su nargile rodile ove godine.
je li to opet najavljenje poskupljenja kafe u Bosni? u Holandiji i dalje 6,37 eura po kg pržene u zrnu (a svaki grad ima barem nekoliko trgovina ovog lanca). Srednja cijena jeftinijih instant kafa je oko 3,50 eura za 200 grama. većina kafe-automata na radnim mjestima ili dok/ako morate sjesti u čekaonicu na par minuta, su besplatni.
@emo pa kad tražiš i piješ najjeftiniju kavu koja je usput i najlošiju. Kreni od Lavazze pa dalje. 15 eura po kili je pristojna cijena, koju ne žalim platiti za dobru kafu.
Ja sam ko Surda,cim oci otvorim odma kafa
Kafa treba da bude 25 KM / kg tako da bi ljudi manje pili i dangubili vrijeme a ujedno bi postalo malo vise ekskluzivno i bolje cijenjeno.
a da poslodavac postavi premium espresso aparate za radnike, besplatno, radnici bi manje bili umorni i postizali bolje rezultate, manje zbog kofeina, već zbog toga što poslodavac cijeni njih i njihov rad.
Dupla je cijena od prošle godine, koliko vam još treba para
Sutra kafa 5KM, zbog krize u Venecueli
Na sve nabrojano ide 17% Pdv + akciza 1,5 km/kg sirove kafe,sto ce dovesti do cijene u narednih 15tak dana 1kg=22km-25km zavisno od proizvodzaca u marketima,ili do potrosnje zaliha ili koliko veliki budu imali snage damping cijenama da potisnu male preradzivace..
U BiH proizvod omiljeniji i od hljeba.