Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zakonski moras imat licnu kartu i to je to ,niko te radi toga ne hejta tj ne vrsi nasilje.Veci je problem sto svi MORAJU imati drustvene mreze i profile razne i trpe onda kao neko nasilje ,cim nije po njihovom nesto ccc.
Sam naslov je netačan i preglup jer je danas je društvo mnogo osjetljivije na nasilje u porodici u poređenju s prije. Nije još uvijek na zadovoljavajućem nivou i trebamo o tome govoriti, ali apsolutno je netačno da je to "novi trend" kada je za naše nane i bake bilo potpuno normalno da primaju šamare, djecu su tukli ne samo roditelji nego i bilo koja druga starija osoba koja je osjetila potrebu da ih "disciplinuje".
Prije nije bilo ni zakona koji se bave nasiljem u porodici. Nekada se nasilje smatralo "privatnim" porodičnim pitanjem, tako da "nasilje kao novi trend" je preglup naslov i u startu mi umanjuje vrijednost ove konferencije i očito je da se niste dovoljno ozbiljno pripremili za istu.
Prije vam je gore bilo, koliko god mislile da ste sada ugrozene...prije se nije ni znalo za takve stvari, nije bilo medija da pokriju, sutis i trpis....