Za ovaj recept bit će vam potrebni ovi sastojci:
- oko 250 grama kokosovog brašna
- jedna konzerva kondenzovanog mlijeka
- oko 50 grama badema
Priprema:
U posudi izmiješajte kokosovo brašno i kondenzovano mlijeko te ostavite nekoliko minuta da se sastojci sjedine. Količinu smjese za jednu kuglicu odvajajte supenom kašikom, a u sredinu stavite badem.
Ukoliko ne volite jesti sirove bademe s kožicom, možete ih blanširati. Postupak je jednostavan. Bademe stavite u jednu šerpu te prelijte vodom. Za to vrijeme uključite rernu na 100 stepeni da se grije. Kada voda proključa, promiješajte bademe i isključite ringlu.
Procijedite vodu i operite bademe pod mlazom hladne vode. Potom uzmite badem istisnite ga iz njegove kožice. Kada istisnete sve bademe, rasporedite ih u tepsiju s papirom za pečenje i sušite ih u zagrijanoj rerni na 100 stepeni oko 15 minuta. Kada su gotovi, ostavite i da ohlade i potom koristite za recept. Ohladite ih prije korištenja.