Foto: Instagram/iv.ana599
Susam salata je osvježavajuće predjelo koje se obično služi tokom uz dodatak nekog peciva, a može poslužiti i kao umak za tjesteninu ili prilog uz neko meso.
Ovaj recept pronašli smo na Instagram profilu food blogerice Ivane Bukvić. Ukoliko želite u recept možete dodati sitno sjeckane kisele krastavice i različite vrste sireva.
Za recept je potrebno:
- 400 grama pilećih prsa
- 400 grama majoneze
- 200 grama pavlake
- 150 grama usitnjenog slanog kikirikija
- 150 grama pečenog susama
- 150 grama šunke po izboru
- začini u kojima će se kuhati meso
Priprema:
Najprije ćete u vodi sa začinima skuhati meso. Kada je kuhano, treba ga usitniti. Vodu u kojoj se kuhalo meso možete iskoristiti za neku supu ili varivo. Susam je potrebno pržiti nekoliko minuta na tavi. Nakon toga, mesu dodajte usitnjenu šunku pa onda preostale sastojke.
Sve sastojke dobro pomiješajte. Ova food blogerica navodi da ukoliko salatu ostavljate preko noći , može se desiti da majoneza "upije" pavlaku pa prilikom serviranja dodajte još malo pavlake kako bi bila sočnija.
Možda vas zanima
Najprodavaniji auto u BiH
Istražili smo: Koliko košta održavanje Octavije 2.0 TDI i 1.5 TSI do 100.000 kilometara?
Vezani članci