Zbog sastanka u OHR-u
226

Dodik oštro o Bećiroviću: Šta je on to umislio? Stalno zaboravlja pa ga treba stalno podsjećati

N. V.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović se na svoju inicijativu sastao danas sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom. Na to je reagovao Milorad Dodik kazavši da Bećirović može predstavljati samo jednu trećinu Predsjedništva BiH.

Bećirović i Schmidt su održali hitan sastanak, a kako je iz OHR-a saopćeno to je inicirao član Predsjedništva BiH, a teme su bili aktuelni politički problemi.

Ovaj sastanak je očigledno naljutio Dodika sudeći po oštrim riječima koje je poslao Bećiroviću na svom Twitter profilu.

"Denis Bećirović se stvarno sam o sebi zabavio. Šta je on to umislio? Da može da predstavlja sve u BiH?", naveo je Dodik.

U svojoj tekstualnoj izjavi je Dodik više puta provocirao nazivajući Bećirovića "muslimanskim predstavnikom" iako takvo nešto ne postoji kao ustavna kategorija.

"Bećirović stalno zaboravlja pa ga treba stalno podsjećati da je on predstavnik muslimana u Predsjedništvu BiH, da su ga oni birali i može da priča samo u njihovo ime. Nije BiH samo muslimanska, nije nikad bila niti će ikad biti. Po Ustavu ona je sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Znači, Bećirović je samo jedna trećina Predsjedništva BiH i treba konačno da počne da se tako i ponaša", napisao je Dodik.