(Ne)očekivan potez
54

Velež prodao standardnog štopera u Južnu Koreju

N. K.
Bruno de Oliveira Souza (Foto: FK Velež)
Bruno de Oliveira Souza (Foto: FK Velež)
Čelnici Veleža su nakon konsultacija sa šefom stručnog štaba Deanom Klafurićem prihvatili ponudu za transfer odbrambenog nogometaša Brune Oliveire u FC Gwangju iz Južne Koreje.
Bruno de Oliveira Souza je rođen 9. juna 1996. godine i pored klubova u matičnom Brazilu, nastupao je u redovima NK Široki Brijeg.

Upravo odatle je u augustu prošle godine pojačao redove mostarskih Rođenih potpisavši ugovor koji ga je vezao do kraja naredne takmičarske sezone.

"Iako se za kratko vrijeme svojim kvalitetnim partijama i odnosom uspio ustaliti u prvom timu Rođenih i predstavljati siguran bedem u odbrambenoj liniji, ponuda koja je stigla na adresu Veleža bila je zadovoljavajuća za obje strane te je donesena odluka o transferu ovog nogometaša u južnokorejski tim te će nakon obavljenog ljekarskog pregleda isti biti obavljen", poručili su iz Veleža.

Za vrijeme svog boravka u dresu Rođenih, upisao je ukupno 14 nastupa.

"Fudbalski klub Velež Mostar najiskrenije zahvaljuje našem Brazilcu na profesionalnom pristupu i doprinosu ostvarenim rezultatima te mu upućuje najljepše želje i puno sportske sreće u nastavku njegove nogometne karijere", dodali su.