Ekonomično i hranjivo: Proteinsko varivo od slanutka gotovo je za 15 minuta
Sastojci koji će vam biti potrebni su:
- konzerva slanutka
- konzerva paradajz sosa
- glavica luka
- ulje
- začini (biber, kurkuma, curry, sol)
- vrhnje ili pavlaka
- možete dodati nasjeckani špinat i paradajz
Priprema:
Najprije stavite malo ulja u šerpu kako bi se zagrijalo, a onda dodajte nasjeckani luk da se dinsta. Za to vrijeme ocijedite slanutak iz konzerve, ali ne morate bacati vodu u kojoj je slanutak bio, jer je možete iskoristiti za druge recepte.
Kada luk omekša, dodajte začine te slanutak i paradajz sos. Varivo kuhajte oko pet minuta i onda dodajte vrhnje ili pavlaku kako bi smanjili intezivni okus paradajza. Ostavite da kuha još nekoliko minuta, a na kraju možete dodati nasjeckani špinat.
Ako ste ljubitelji mesa ovom bogatom proteinskom jelu možete dodati još proteina. Narežite pileći file na kockice i ubacite ga dok se luk dinsta. Jelo možete jesti samostalno i uz dodatak peciva, a možete dodati i rižu kao prilog.