Bio je van sebe
133

Slavni komentator počeo kašljati i zamalo se ugušio nakon gola Hrvatskoj: Ubijam sam sebe

D. P.
Zacagni je golom rastužio Hrvatsku (Foto: EPA-EFE)
Zacagni je golom rastužio Hrvatsku (Foto: EPA-EFE)
Gol Mattije Zaccagnija u posljednjim trenucima utakmice Italija - Hrvatska rastužio je sve navijače Vatrenih, ali je zato proizveo nevjerovatnu euforiju kod italijanskih komentatora.

Reakcije komentatora iz Italije jutros su postale viralne nakon što je Mattia Zaccagni ušao s klupe, a onda u 98. minuti postigao gol za poravnanje Italije protiv Hrvatske čime je svoju selekciju odveo u nokaut-fazu Evropskog prvenstva, a Vatrene gotovo pa sigurno poslao kući.

Najimpresivnija je reakcija proslavljenog italijanskog nogometnog reportera Fabija Caresse, koji je u prijenosu uživo na Sky Sportu nakon pogotka Zaccagnija počeo vrištati i zbog toga se zamalo ugušio.

U jednom trenutku Caressa nije mogao disati, počeo je kašljati i napraviti kraću pauzu.

"Zaccagni, Zaccagni, čudo u režiji Zaccagnija", galamio je Caressa tokom prijenosa uživo, a nakon toga počeo kašljati i uzimati dah. Nakon toga se našalio: "Ubijam sam sebe".

Inače, Caressa je jedan od najuglednijih italijanskih nogometnih komentatora koji je karijeru počeo davne 1986. godine. Još od 2003. godine glas je najuglednije italijanske TV kuće Sky Sportsa.

@don.peru Italia en el último minuto elimina a Croacia #croacia #italia #eurocopa ♬ sonido original - DonPeru

To nije bila jedina nesvakidašnja reakcija jer je još nekoliko njih u deliriju proslavilo pogodak pa pogledajte snimke. Ovakve stvari definitivno samo nogomet može ponuditi.