Povukao se u Bijelo polje
152

Moamer Kasumović "otkupio" slobodu i nastavio raditi: Snimio dvije serije u BiH, igra u predstavama u Crnoj Gori

N. C.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Moamer Kasumović nakon što je u slučaju iz 2021. godine osuđen zbog krivičnog djela bludničenja nad maloljetnikom, "otkupio" je slobodu i nastavio snimati serije i igrati u predstavama.
Naime, od 2021. godine do danas Kasumović je igrao u brojnim ostvarenjima, a jedno od njih je serija u "Princ iz Eleja" produkciji BH Content Laba.

Bh. humorističnu seriju režirao je Alen Šimić, a u seriji su pored Moamera Kasumovića uloge odigrali i Alen Muratović, Nadine Mičić, Mediha Musliović i mnogi drugi. Serija se počela snimati 24. januara 2023. godine, a emitirala se na Mojoj TV.

Kasumoviću je dodjeljena i glavna uloga u seriji "Halo taxi" Feđe Isovića. Snimanje ove serije počelo je 24. septembra 2023. godine u Hrasnici u Sarajevu.

Pored serija koje je snimao u našem glavnom gradu, Kasumović je aktivno radio i u pozorištu u susjednoj Crnoj Gori.

Kasumović je režirao predstavu "Kokoška" prema tekstu Nikolaja Koljade u Bijelom Polju, a za režiranje ove predstave dobio je i nagradu za najbolju režiju na 15. "Repassage festa".

Duhovita drama "Osmi smrtni grijeh" sa potpisom Obrada Nenezića kao tekstopisca i reditelja, imala je nedavno premijeru pred publikom u Bijelom Polju. U istom gradu predstava će se igrati i početkom oktobra. Akteri priče su glumci Moamer Kasumović i Omar Bajramspahić.

Posljednjih nekoliko godina u medijima su se pojavile vijesti kako se popularni glumac Moamer Kasumović povukao u rodno Bijelo Polje u Crnoj Gori. Međutim, niko nije mogao ni slutiti šta stoji iza njegove odluke o povratku u rodni kraj.

Dok su mnogi mislili da je ljubav prema rodnom mjestu preovladala te da se Kasumović zbog toga vratio kući, prava istina na vidjelo je izašla prije nekoliko dana.

Podsjećamo, Moamer Kasumović je 2021. godine osuđen na godinu dana zatvora zbog djela bludničenja nad maloljetnom osobom.

Slučaj je otkriven po završetku predstave Beogradskog narodnog pozorišta "Tiho, tiše", koja je izvedena u sklopu 6. Sarajevo Festa 16. septembra u Narodnom pozorištu Sarajevo, kada je upriličen razgovor o predstavi koja govori o vršnjačkom nasilju. To je nagnalo jednog mladića da iznese svoju priču o seksualnom zlostavljanju. On je kazao da je njegov zlostavljač bio poznati glumac Moamer Kasumović.

Nakon ispovijesti mladića uslijedilo je saopćenje Tužilaštva Kantona Sarajevo koje je potvrdilo da je Moamer Kasumović osuđen na godinu dana zatvora zbog djela bludničenja nad maloljetnikom.

Slučaj se dogodio 2021. godine, a nakon toga je uslijedila prijava i sudski proces koji je rezultirao presudom u kojoj je Kasumović dobio godinu dana zatvora.

S obzirom da zakon dopušta da se može "otkupiti" do godine zatvora (jedan dan oko 100 KM), pretpostavlja se da je bh. glumac to i učinio zbog čega nikada nije otišao iza rešetaka.