Niko ne spominje da imamo nikakvu ligu koja ne proizvodi fudbalere. U reprezentaciji su igrači rodjeni u dijaspori. Uskoro nam ni Andora neće biti lak zalogaj. Nema masovnosti, djeca ne igraju rekreativno fudbal, nego se fataju tableta i mobitela, sjede po kafićima... Prije nekoliko decenija u BiH su se radjali talenti svjetskog nivoa. Vi ne pamtite, ali tada se loptalo na svakom slobodnom prostoru.
Dzabe tebi loptati po cijeli dan,ako nemas pravog strucnjaka sa autoritetom. Dok drzava ne odluci da ulozi milione za nekog jaceg i poznatijeg strucnjaka,sve ce to biti boranija.
@anamoon ... Vjerovatno si mlad. Kažem ti da su prije nekoliko decenija djeca masovno igrala lopte po sokacima, livadama, školskim i drugim igralištima. Iz klubova su znali pratiti, pozivati, učlanjivati. Bilo je entuzijazma. Ne nastaju veliki igrači kad djecu tate dovedu u Želju, nego Željini skauti moraju otkrivati talente. Potrebno je malo i popularizacije i posjete školama... Nema selektora koju će napraviti pitu od govana!
Prikaži sve komentare (1189)