Taj subjektivni politički duh koji vidi trn u tuđem oku, a ne vidi balvan u vlastitom, napravio je sukobe, ratove, urušio zajedničku državu, kumovao razlazu srpskog naroda sa Slovencima, Hrvatima, Albancima, Makedoncima, Crnogorcima.
Srbi žive izmiješani još samo sa Bošnjacima. Predstavnici koji ih trenutačno predvode blokiraju napredak i funkcioniranje države BiH u kojoj žive zajedno sa nama. Na obostranu, a ponajviše na vlastitu štetu. Žele razlaz i sa nama i pri tome razgradnju države Bosne i Hercegovine. To im nikada neće proći.
@BosnaOstajeZauvijek, Srbi ne zive izmjesani sa Bosnjacima, zapravo ovdje ih ima vlo malo, uglavnom su ovdje stigli kroz posao u privredi i vojsci bivse drzave. Srbi su u Srbiji i dijaspori, u koju su otisli iz Srbije. Hrvati isto tako. Ovdje mahom zive Bosanci sastavljeni od Vlaha i nesto starosjedioca Bosnjaka/Bosnjana, "obogaceni" sa tri razlicite i nametnute konfesije, kroz istoriju. Vlah je instrument ekspanzije Srbije na Balkanu, kako onaj u Hrvatskoj tako i ovi bosanski.
Prikaži sve komentare (45)