@FNM Nisam rekao da prijateljski odnosi između BiH i Srbije nisu mogući zbog rata '92-'95 već zato što Vučićeva Srbija danas drži isti politički kurs kakav je imala Miloševićeva Srbija '90ih. U proteklih 25 godina je bilo dovoljno vremena da se odnosi poprave na polju kulture, sporta, ekonomije i politike a to nije nikako ili samo djelomično urađeno. Vojni odnosi dolaze na kraju i oni se uređuje između prijateljskih i savezničkih zemalja što BiH i Srbija (danas) nisu.
@Dubravko Osim toga istorijske činjenicu kažu sa su se u WWI Bošnjaci (islamske, katiličke ali i pravoslavne vjeroispovjesti) borili na Južnom Frontu protiv Italije a ne protiv Srbije, tako da ta priča o civilima koje su pobili Bošnjaci ne stoji. Svaka nornalna osoba u BiH osuđuje zločine iz WWII nad Srbima u konc. logorima. Zločinci odgovorni za pokolje Bošnjaka u Istočnoj Bosni, Istočnoj Hercegovini i Sandžaku iz istog vremena se kod vas i danas slave i veličaju.
@Dubravko Isti ti zločinci i njihova nedjela su služili kao inspiracija novim naraštajima što je generisalo još strašnije zločine nad Bošnjacima u Istočnoj Bosni u zadnjem ratu. Srbi kao narod ne mogu ili ne žele na jedan zdrav način preraditi svoju prošlost što je posljedično smetnja vašoj i našoj zajedničkoj budućnosti. Zbog ovog se odnosi između BiH i Srbije ni na koji način ne mogu porediti s odnosima kakve danas imaju npr. Francuska i Njemačka.
Prikaži sve komentare (309)