Sposobni ne mogu da dođu do riječi od podobnih, niti će kad moći u BIH. Drugo, djeca već osjećaju da su skoro godinu na raspustu. Već su se uvezali za kontrolne, ispite i ostalo. Jedan radi, pa šalje na viber drugima. Uz loš kriterij i činjenicu da je od 20 učenika u razredu odlično, teško se može očekivati boljitak. Ne kažem da je prije bilo bolje, ali odličnih je bilo 5-6, a razredi su brojali i po 40 učenika.
zar nije pozitivno da se djeca snalaze? kroz život to je i najbitnije,da se snađe.. reforma školstva treba iz temelja,opterećivat dječije mozgove sa stvarima koje njih 95% više u životu neće koristiti je glupost,npr. neke formule razne za matematiku,pa danas svako ima telefon i digitron pri ruci. Ja bi uveo IT predmet od toga ima koristi ili strani jezici
@jusuf.jusic.940 Prije je Gausova kriva bila obavezna. Najmanje odličnih i slabih, najviše trojki. Danas se ministri i direktori upucavaju roditeljima sa prosječnom ocjenom od 4,7 u školi pa nastavnik mora spustiti kriterij do bola. Još kad razmažena djeca koriste naivne roditelje bude petica mašala.
Prikaži sve komentare (44)