Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U obrazovanje se godinama ulaže taman toliko da nastavnik ima nekakvu platu i bijelih kreda dovoljno. One u boji mora kupiti sam, bogme je kutija 4,5 KM. Veliki je to trošak...
@quayofrepose Obrazovanje na daljinu,je isto kao lizanje sladoleda kroz staklo.
Nesposobni profesori ne mogu ni uzivo prenijeti znanje, a kamoli online. Sve univerzitete u BiH osim UNSA treba ukinuti, jer to nisu univerziteti nego poluniverziteti na kojima predaju poluprofesori.
Sposobni ne mogu da dođu do riječi od podobnih, niti će kad moći u BIH. Drugo, djeca već osjećaju da su skoro godinu na raspustu. Već su se uvezali za kontrolne, ispite i ostalo. Jedan radi, pa šalje na viber drugima. Uz loš kriterij i činjenicu da je od 20 učenika u razredu odlično, teško se može očekivati boljitak. Ne kažem da je prije bilo bolje, ali odličnih je bilo 5-6, a razredi su brojali i po 40 učenika.
zar nije pozitivno da se djeca snalaze? kroz život to je i najbitnije,da se snađe.. reforma školstva treba iz temelja,opterećivat dječije mozgove sa stvarima koje njih 95% više u životu neće koristiti je glupost,npr. neke formule razne za matematiku,pa danas svako ima telefon i digitron pri ruci. Ja bi uveo IT predmet od toga ima koristi ili strani jezici
@jusuf.jusic.940 Prije je Gausova kriva bila obavezna. Najmanje odličnih i slabih, najviše trojki. Danas se ministri i direktori upucavaju roditeljima sa prosječnom ocjenom od 4,7 u školi pa nastavnik mora spustiti kriterij do bola. Još kad razmažena djeca koriste naivne roditelje bude petica mašala.
uz dužno poštovanje roditeljima sve djece.. ti isti roditelji, ako nisu '92-'95 bili u DE, su sjedili u podrumu 4 godine i niko ih nije pitao jel im fali picigin u Makarskoj. nisam ni ja bila svjesna šta živim u ljeto '92 kad mi je prijateljičin otac poginuo. u zimu '92 kad mi je jaranica iz razreda - jesam. svima je sve postalo kristalno jasno. današnji roditelji su od djece napravili invalide i zbog toga su u najvećoj mjeri oni sami krivi. a obrazovni sistem je krug pakla za sebe.
Online nastava u suštini nije loša ako se uspostavi na ispravan način. Jedini je problem što većina nastavnika ne zna kako niti je zainteresovana da zna.
bilo online ili u ucionici bilo 30, 35 ili 45 minuta nastavnici ce kukati kako im je tesko kako se slomise itd
Bitno je da se moze sjediti po metrpolisima vatrama i sl al ne moze u skolskim klupama, svasta
Online nastava je za kretene, jos vise zaglupljuje vec ionako glupu djecu🙄
Naravno da je najbolje da su učenici u klupama, ali uzimajući u obzir sve okolnosti, kao roditelj beskrajno sam zahvalan nastavnicima na uloženom enormnom trudu da ipak održe kontinuitet nastave. Sad neki moraju raditi duplo, i uživo i online, a rade i ne žale se. Hvala!
Manjkavosti nema , nepismena omladina je nasa realnost a sa ovima koji predstavljaju obrazovni kadar danas samo zagarantovana
Onlajn nastava je nešto najgluplje ikada...Ipak je prava nastava zakon
Iskreno, pravi odlikaš radi neće osjetiti bitnu razliku, ali hoće trojkaši koji su navikli da im roditelji i direktori dižu prosjek, a ministri aminuju.
I dalje je zlo i nema razloga da djeca ne idu u skolu.
@FalconRector sta si ti reko sad ? citam evo 10 puta
Loše. Nadam se da se učenici za stalno vraćaju u klupe od februara.
Zadavanje zadataka putem google classromm-a da djeca sama uče nastava? Dakle, jedino ispravno, u određeno vrijeme uspostavi se video link, predavač vidi djecu koja su online, pozdravi ih, počne sa nastavom, objasni lekciju, onda ukratko bar po jedan minut posveti svakom učeniku, pita ga ima li nekih problema, treba li pojašnjenje, i ohrabri ga da bude dobar i vrijedan. Ovo danas danas je samo plata za nerad.
Nije trebalo nikako prestajati sa nastavom nista se ne bi desilo kao sto se ni sada ne desava. Sto se tice online nastave koju je uredbom i naredbom maredila vlada i CZ koji nisu ulozili jedan fening u online nastavu, djeci nije pusten besplatan internet, nisu djeci dali uredjaje za pracenje nastave, sve su roditelji platili, a za online nemju strucnjake
u bih je obrazovni sistem promasen. nerealno visok prosjek ocjena, stranacki direktori koji provode politike visokog prosjeka, ergela vjeroucitelja koji trebaju da se vrate u svoje vjerske zajednice umjesto javnih ustanova kao sto su skole. i kad imate takav sistem onda je i on-line varijanta samo korak vise ka dnu!
ionako kukaju da je sve manje djece, a sve više nastavnika.koji ne mogu zadovoljiti normu....zar nisu mogli prepoloviti razrede i da djeca idu normalno?
@volimburek prepolovili i jesu evo u ZDK i to je najgore sto mi se ikad desilo u zivotu. Dobijes kec, pa sedmicu ne ides u skolu, pa onu kad ides stizes gradivo i tu ti se sedmicu zareda 100 testova i pismenih i nemas kad da ispravljas, sta si dobio dobio si. Najgora moguca opcija je ovo trenutno (sedmicu ici sedmicu ne). DAJTE NAM ILI SVE ILI NISTA