Ukoliko si srpski državljanin sa srpskom vozačkom dozvolom i prebivalištem u Srbiji i prođeš na crveno svetlo u Beogradu, nije bilo sudara srećom i niko nije nastradao, ali te zaustavi policija - šta će biti? Ne mogu da ti naplate kaznu na licu mesta. Policija će ti napisati kaznu i dobićeš poziv od sudije za prekršaje. Ako se ne odazoveš, dolazi ti patrola na adresu da te podseti, pa ako se opet praviš lud - uhapsiće te i odneti kod sudije.
A šta se dešava ako si stranac u autu sa stranim tablicama koji je u Beogradu prošao na crveno svetlo? Ne mogu da ti pišu kaznu, nemaš adresu u Srbiji. Ako si voljan da sarađuješ i normalan (nisi pijan), džentlmenski će ti ponuditi da te isprate do dežurnog sudije za prekršaje koji će odmah započeti suđenje. Ako jedeš govna - uhapsiće te i odneti te kod dežurnog sudije za prekršaje. Poenta? Hapšenje nije cilj, nego sredstvo.
Hapšenje nije kazna, nego obezbeđivanje prisustva uhapšenog u sudnici. U tom smislu ne razumem zašto Bošnjaci večito traže hapšenja - neškolovani i neupućeni u osnovne stvari, valjda. Vi se ložite na Rambo poze SIPA komandosa - a ne zna se ko je više korumpiran, da li tužilac ili sudija. Poplava, a pokušavate vodu da skupite džezvom koja ima rupe.
Prikaži sve komentare (67)