Vojvoda Covic koji slavi neustavne datume u RS-u ( u kojem su svi hrvati pobijeni i rastjerani, vojvoda Covic koji ucestvuje u dodjeljivanju odlikovanja geleralu Lisici…vojvoda koji glasa protiv zajona o negiranju genocida je ustvari Veliki Bosanski Patriota
Komentarišući nastup lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića u Narodnoj skupštini RS, fra Marković kaže da je Čović okrutno uvrijedio žrtve. "Treba imati na umu da je oko 200.000 Hrvata istjerano iz RS-a. Pet posto ih je samo ostalo. Mnogi su pobijeni, mnogi su istjerani iz svojih kuća gdje nije bilo ratnog djelovanja i drugo, otvoreno valja reći - Republika Srpska je genocidna tvorevina", poručio je fra Marković.
Udruga prognanih Hrvata žestoko kritikovala Čovića: Ističu kako Dragana Čovića ne zanimaju ubijeni i masakrirani Hrvati u entitetu RS, minirane i srušene crkve, kuće, silovane žene i maltretirani Hrvati, logori za ubijanje i mučenje. Samo u Banjolučkoj biskupiji ubijene su 1.054 osobe od toga 614 civila od kojih su 144 žene. Naglašavaju da Dragan Čović nije ovdje bitan koliko je bitno to što se on predstavlja kao da je predstavnik svih Hrvata u BiH.
Prikaži sve komentare (458)