Oni vole svoj narod kao što ruska država voli svoju vojsku. Jedan ruski general je rekao, da bi regrut morao biti dobar mora prvo postati robom. Ruska vojska je vojska gladi. Što se vidjelo na porcijama uhapšenih i palih ruskih vojnika, sa skromnim porcijama konzervi kojima je vijek trajanja već prije 8g prošao. A jedan je ruski general samo rekao, pa šta ruske mame će roditi još puno momaka. Svako kome se to dopada nek se goni do đavola.
Neviđene gluposti si nalupetao. Putina rat u Ukrajini košta milijardu i 400 miliona dolara dnevno. Kakvu uštedu bi napravio na bajatim konzervama? Nikakvu, to bi samo stvorilo nepotrebne probleme. Konzerve kojima je istekao rok trajanja se bacaju ili daju krezavim SDA tallibanima poturchenim u 18% kao humanitarna pomoć.
Minusi, sad u aprilu regrutuje Rusija 130000 mladih. Svake godine. Toliko ih drilaju da ih oko 1000 godišnje nastrada. Od toga prosječno 250 izvrše samoubistvo a oko 16 ih se ubije izmeđuse. To su njihove brojke. A najviše ih muči glad, svi bi u kuhinju, do MINUSI samo jahte vide
Prikaži sve komentare (81)