E, boze, svašta na ovom svijetu! Nešto kontam u sebi, kako to da ovakve bolesti i "alergije" nisu nikad prije postojale, niti ikad zabilježene u ljudskoj historiji? Kako to da danas imamo ovakve alergije i razne bolesti za koje nikada prije nismo čuli, a pogotovo na Zapadu? Odmah pomisljam kako svasta stavljaju u hranu da bi sto duže mogla izdržati na policama, sve dok je ne prodaju.
Nešto kontaš u sebi, ali slabo kontaš. Na primjer nisi skontao da danas imaš internet i web stranice i portale pa se svugdje objavljuju ogromne količine raznih informacija. To što ti lično nisi prije čuo za određena medicinska stanja, ne znači da ona nisu postojala ili da ih niko prije nije vidio, nego to znači da ti nisi znao za njih.
Moj Jasmine moj, nemoj kontati ziv bio. Prije svega ovakvi slucajevi nisu mogli postojati jer bi te osobe umrle nakon prvog anafilaktickog soka bez adekvatne prve pomoci. Drugo, vecina bolesti se "krila od komsija" jer je bilo sramota imati bolesno dijete. A i ako bi se saznalo, to dijete nisu lijecili doktori nego kojekakvi seoski nadriljekari, vracevi, hodze i popovi. Uzrok u 99% slucajeva - crna magija. I kako da se zna onda za ovakve bolesti kad je uzrok svih bio "crna magija"?
Prikaži sve komentare (12)