"... idu korak dalje ka pokušaju derogiranja temeljnog prava građana da biraju i izaberu u skladu sa važećim Ustavom i Izbornim zakonom" - Kada to kaže DF i Komšić, da nije žalosno bilo bi smiješno. Malo ste se prekombinirali i Izetbegovića koštali fotelje, a SDA dodatnih mandata. Dobro, to je vaša interna stvar u okviru najgluplje političke igre u historiji BiH. Problem je samo što ste u toj igri unazadili BiH barem 20 godina.
Vidimo da nastavljate i dalje ali vam je Schmidt pokvario koncepciju. Ne uviđate li da je demagoška farsa o građanskoj BiH sada završena. Možete zaboraviti na preglasavanje i u Domu naroda. Puno ste toga u BiH pokvarili zbog malo onog što ste dobili. Dragi moji Komšićevci, BiH je ustavom tronarodna (od ZAVNOBIHa do Daytona) i svako šupljiranje o građanskom uređenju se kosi s Ustavom.
Daytonski sporazum nije nastao na pikniku već kao sporazum o prekidu sukoba. Volio bih vidjeti onog ko je u tome trenutku razmišljao o građanskom izboru članova predsjeništva iz FBiH. Član predsjedništa nije samo vezan za nacionalno određenje već i za političko opredjeljenje. Ma koliko je Komšić možda i Hrvat, on ne zastupa politiku toga naroda. Da se ne lažemo, u BiH su stranke najobičnija farsa.
Prikaži sve komentare (84)