Ljudi gledaju koja je tjestenina 1,20 a koja 1,30 da uštede 10 feninga a ne jel integralna ili obična. Kakvi su ovo bolesni članci
po nekoj logici trebala bi zdravija hrana biti jeftinija, jer se manje prerađuje, eh sad nisam precizno poredio cijene, kad mi se nađe crni hljeb pred rukom, uzmem, kad bijeli, uzmem...nekad nemaš odabira, već šta se nađe
U praksi cijenu određuje potražnja. Što je proizvod traženiji, tj, popularniji, svejedno je li niže kvalitete ali ako je popularniji to će biti skuplji. Uvijek ima ljudi koji hoće platiti puno više od drugih za isti proizvod samo da bi imali taj proizvod (popularan, svi ga traže :). Tržišna cijena proizvoda je ona cijena koju je neko spreman platiti svejedno koliko je to mnogo. 100 Eura za hljeb? Ako ima ludi koji će to htjeti platiti, to je prava cijena hljeba. To je kapitalizam.
Prikaži sve komentare (5)