Od nezavisnosti i omjera 55-45, Milo i saveznici su polako uzimali sve više, a srpski nacionalisti bili sve slabiji, do 2020 godine. Iako je Milo jedva formirao vlast 2016, to je bilo prvenstveno jer je URA, oformljena raspadom političkih ekologa koji su u načelu bili protiv Mila, ali su se uvjek svrstavali sa njim protiv srpskih nacionalista) uzela 11%. Na predsjedničkim izborima 2018, Milo je sam uzeo 53%, a sa SDP to bi bilo 62%.
I onda u 2020-oj i, zahvaljujući turbulencijama i padu popularnosti Mila Đukanovića, Dritan kao tas na vagi prosrpskim strankama, omogućuje formiranje vlasti, prvi put u historiji CG. sa svega oko 5% glasova. Danas ovu vladu CG podržava svega 2% ljudi u CG i ako bi Milo pobijedio to bi bio jedinstven slučaj gdje stranka koja neće postojati nakon izbora odbija raspustiti vladu koju praktično NIKO ne podržava.
Ali sad ćemo vidjeti rezultate inženjeringa Zdravka Krivokapića masovnim dijeljenjem "počasnih" državljanstava Srbima i Rusima, njihovim uhljebljivanjem, te, za svaki slučaj, promjenom zakona o državljanstvu koji će omogućiti hiljade glasova odmah, a desetine hiljada kroz nekoliko godina. Prosrpske stranke su večeras osvojile oko 60%, dijelom zahvaljujući naivnosti i umivenosti Milatovića, a dijelom zbog ovog inženjeringa.
Prikaži sve komentare (83)