ovi novinari izgleda svi rade protiv drzave pisuci glupe clanke koji nemaju za cilj zastitiu drzave..ni u jednoj uredjenoj drzavi ne mozes hodati kao stranac bez dokumenata i identiteta i da radis sta hoces..nema to veze sa ljudskim pravima nego sa zakonom koji stiti drzavu i njene gradjane.
Ima veze sa ljudskim pravima. 1) Ljudima je EU zabranila legalan dolazak, ne daju ni vizu, a azil ne možeš tražiti tek tako iz inostranstva. 2) Ljudsko je pravo doći u bilo koju državu i tražiti azil. Nama iz BiH su Njemačka i ostale EU države zatvorile vrata već 1992. godine. Srećom, mnogi su mogli u Švedsku i druge države koje još nisu bile članice. 3) EU sa finansijskim kolonijalizmom uništava druge države i onda se čudi zašto dolaze ljudi ovamo.
Džaba pucate minuse kad postoji UN povelja o ljudskim pravima. Imati pravo tražiti azil ne znači da svako ima pravo dobiti azil, ali imaš pravo na fer proces. "Human rights violations against migrants can include a denial of civil and political rights such as arbitrary detention, torture, or a lack of due process, as well as economic, social and cultural rights such as the rights to health, housing or education."
Prikaži sve komentare (47)