Čitam komentare i pokušavam proniknuti u misteriju umova klikser patriJota & demagoga Komšića. Nikako da shvatite i razumijete BH realnost koju vam je Konaković predočio na adekvatan način. Pročitajte još jednom, polako i s razumijevanjem. Napregnite i one odumiruće moždane vijuge, možda uspijete. Sve ratne igrice i podjele ovdje su okončane 95./96. Okončana su tri nacionalna koncepta, stvorene tri nacionalne politike, zaživjela tri manje-više čista etnička prostora.
Nakon 30 godina ove BH postavke niko ne može i ne želi mijenjati, niti će bilo koja od strana odustati od njih. To su BH defaultne postavke. Sve ostalo je farsa i političke igrarije za široke narodne mase. Dakle, bilo koja od strana nema ni teoretsku mogućnost da svoje političke ideje nametne i implementira na prostoru lokalne samouprave (a samim tim i na višim razinama) nekog drugog naroda. O ratnim aktivnostima ću se grohotom nasmijati.
Nema potrebe objašnjavati nešto što je svima jasno. Ili nam mogu objasniti klix ratnici koji bi oslobađali BL i RS od Srba, što bi s tim kada ni onaj dio na kojem žive ne mogu unaprijediti i stvoriti nove vrijednosti. Pustite šuplje, ovdje nema nikakvih osnova za rat jer ciljevi su okončani 95. Dakle (br.2) čovjek vam je lijepo objasnio da jedino što nam u BiH preostaje jeste dogovor svih strana. Koliko u njemu bude kompromisa toliko će ishod biti bolji ili lošiji. Do nas je.
Prikaži sve komentare (294)