Bivseg sudiju Matu Tadica (blizak hdzu) kojem je istekao mandat prosle godine, treba da zamijeni Marin Vukoja (blizak hdzu). Dakle, ne lupajte da je to neka velika promjena. Osim toga dvoje sudija (Palavric i Ceman) su bili istaknuti zvanicnici sda. Toliko o postenim pravilima kojima se pojedini lupaju u prsa. Prava istina je da sdfa pokusava blokirati svaki proces jer su opozija.
Sada slijedi smjena clanova Komisije iz opozicije koji ne zele odrzati sjednicu i uputiti prijedlog za imenovanje u Parlament. To moze traziti Kolegij doma. Dakle smjena clanova Komisije, imenovanje novih, upucivanje prijedloga za glasanje u Predstavnicki dom, glasanje. Ako prodje, potvrdjuje Dom naroda natpolovicnom vecinom.
Seada Palavrić i Mirsad Ćeman su SDA kadrovi. Do postavljanja na poziciju Ustavnog sudije bili su poslanici u parlamentima. Seada, kafe kuharica iz Termoelektrane, bila je i potpredsjednik SDA. Svi to znaju ali o tome se ne priča. Da je SDA u vlasti ovo pitanje bi bilo završeno davno i Vukoja bi već odavno ubirao platu sudije. Nerviraju me seronje koje neće da pometu svoje dvorište. U ovoj državi ni portir u institucijama nije bez partijskog porijekla!
Prikaži sve komentare (209)