Palestinci već 70 godina istu grešku prave. Možeš pogriješiti jednom, dva put. Ali ovo je čisti idiotizam. Dakle ne možeš ih pobijediti na bojnom polju. Nemaš sredstava za ekonomski pritisak. Samo otpor poput Mandelinog ovde pomaže. A paljenje žbunja rajetama, ubijanje ili ranjavanje kojeg civila paljenje američkih zastava ima samo kontra efekat.
E moj idiote, ne bi mandela mirno protestovao da je vidio da mirom neće dobiti ono šta je izvjesno. Isto tako i Ghandi. Ostalo je samo mit koji su stvorili Englezi. Bar smo mi u Bosni KRVAVO platili tu zabludu, a zamalo da nismo nestali sa lica zemlje. Da ti dočaram stvarnost, MILIONI Palestinaca, decenijama žive u getima i praktičnim logorima, tjeraju ih da odu, a povremeno i ubijaju. Ovo sa "ratom" koji CNN prenosi je kao onaj vic o medvjedu koji vuka pita gdje mu je kapa.
Sta kažeš, da nastave sa ovakvom otporom ko zadnjih 70 godina? Nisam neki ljubitelj Palestinaca ali ih ne mrzim ko ti pa da im želim život u getu. Jer ovo samo tu vodi. Moj idiote!
Prikaži sve komentare (90)