Ocito je da ne zelite znati kako to funkcionise. Na mom kraju zivi cca 30 000 "ruralaca". Mislite li da je nekad neka urbana stranka posjetila taj kraj makar na 5 minuta? Nije, mizerno je to njima, ta ce seljaci. Ali SDA dolazi redovno, i ti tako derivati koji pricaju slatke suplje price. Za to vrijeme Cudicka raspravlja o pravu macaka na Veneri. To ti je to.
I vecina Svaba se bolje provede na kobasicijadi nego u teatru. Ruralci su prosti ljudi, kopaju, siju, i umjesto da se neko potrudi da ih postepeno "kultivira", jedni koriste taj njihov ruralizam, a ovi FGR jednostavno ignorisu, i povremeno nadju izgovor za sve: Ma seljaci sve unistise.
Problem tzv. urbanih ljevičara je što misle da će nekome (u ovom slučaju Vučiću) srušiti rejting ako njegovom biračkom tijelu prikelje etiketu "ruralaca", a zapravo ga samo populariziraju jer smo svi mi potomci ruralaca jer je u ovoj regiji 1946. gotovo 90% stanovništva živjelo na selu, a ne u urbanim gradovima. Komunisti su urbanizirali populaciju masovnim doseljvanjima u gradove i sad mi potomak ruralca glumi urbanu buržaziju i nekog pokušava poniziti, smijurija.
Prikaži sve komentare (36)