Prvo,olimpijadu je dobila i organizovala Jugoslavija a ne RBIH. Drugo,nije mi jasno čime se ljudi diće,slave 40 god od održavanja a mi od tada do danas 80 god.nazadovali na svim poljima. Svi bivši organizatori u historiji OI i ne prinose nekom značaju takav događaj a nama je dika i 40g.poslije. Vučko je umro 91-e i zvanično ukopan 95-e. Nema fajde,bzv.troše novac na ceremonije,gube vrijeme.Žive prošlost a ne znaju poslije podne šta će biti.
Otiđi u Minhen i vidjet ćeš da i sad imaju posebno mjesto i da su običnom obilježavanju posvetili stari stadion, a igre su bile 1972!
Naravno da su gradu poput Londona ili Rima Olimpijske igre tek jedan detaljić u istoriji grada. Ali malim mjestima poput Lake Placida, St. Moritza, Chamonix-a ali i većeg Insbrucka (koji stalno čeka da bude džoker grad kada neko odustane) to je tema kojoj se skoro svakodnevno okreću i nakon 50 ili 100 godina. Sarajevo je negdje između tih krajnosti, pa šta fali izdvojiti dva-tri dana godišnje u depresivnom februaru na sjećanje na lijepe dane.
Prikaži sve komentare (59)