Okrenite se i pogledajte koje nacije su na EP i u svoj toj radosti kulturi sporta, zabave, druzenja i ostalog, mnogi su medjusobno ratovali stoljecima, kao npr. englezi i francuzi, nijemci sa svima u 2 svj. ratu itd., ali niko bas niko od njih ne istice nikakve zastave iz proslosti, ne isticu mrznju i ne izazivaju nerede, samo balkanci traze nerede i gdje apsolutno ne pripada, jos uvijek zavijamo vao vukovi dok nas svi oni posmatraju i pokusavaju shvatiti ?
Pa kad je ljudima na ovim prostorima usadjena mrznja od momenta kad dodju na svijet, sve se nadam isfiltrirat ce se to kroz generacije nove koje dolaze, ali ovi danas su jos i gori.
Pita mene kolega Njemac zasto je to kod nas tako i sta politika trazi u sportu...? Obicni ljudi na zapadu to doista ne mogu da shvate. Oni to ne mogu da shvate ne zato jer su glupi nego zato jer maksimalno zive svoje zivote i nemaju vremena da ga trose na te stvari. A kad im tek ispricas da se jos svadjamo ko je od koga nastao i ciji jezik je stariji... gledaju kao tele u sarena vrata.
Prikaži sve komentare (75)