Koliko vidim protiv ovoga su uglavnom SDA budžetlije kojima je mrsko nabaviti stvari subotom. U Mostaru, Bijeljini itd već se ne radi nedeljom i sve funkcioniše bez problema bez gubitaka poslovavcu jer ne rade svi. Ovdje je konsenzus između radnika i poslodavaca. Dalje za ove SDA botove dušebrižnike - inspekcije kontrolišu radno vrijeme radnika i ono već odgovara propisanom radu prema mjesečnom fondu sati.
Ja ba, SDA kriva za sve. A vidi ovo, dok u Bijeljini nedjeljom ne radi nista, Bijeljinci odose u Ugljevik, Brcko i tamo obavljaju kupovine. Narod iz Srbije koji je dolazio u Bijeljinu nedjeljom sada idu u Brcko, Zvornik i Tuzlu. U Bijeljini, uz neradnu nedjelju, Bingo svakom radniku u opis radnog mjesta dodao po jos jednu obavezu, pa neko ko je radio samo na kasi ili na trgovini, uz to sad cisti podove ili radi u magacinu isl.
@4teist ...Ako inspekcije to kontrolisu,kako onda poslodavci u apsolutno svakom oglasu koji postave nude 8 sati radno vrijeme i 1 slobodan dan u sedmici?Vidim ja da si ti zajahao na drzavne jasle pa ne znas kakava je situacija kod privatnika gdje se radi od 8 do 12 sati dnevno uz 1 slobodan dan.Ja radim 15 godina i jos nikad nisam imao radno vrijeme 7 sati,niti sam imao 2 slobodna dana.
Prikaži sve komentare (84)