Sta je tu hrabro? Oteti ljude i pustiti svoj narod da pate jer eto neces vratiti 100+ otetih ljudi, znas da ce te ovi napasti sa svim zivim sto imaju, da ce ti narod patiti, da ces dati tim cinom podrsku bitnih zemalja izraleu u ovom naumu da izbrisu gazu sa lica zemlje i naprave svoja naselja. Ako je to hrabro onda je hrabrost totalna glupost. Imam osjecaj da hamas radi za izrael.
Svi koji minuse stavljaju su spremni isto znaci napraviti, zarad gluposti 100-njak otetih ljudi bi ugrozili svoj narod i izgubili clanove svoje porodice, nema ga u gazi da nekoga nije izgubio zahvaljujuci kome? Sta su to postigli, da cijeli svijet gleda ovo i odobrava, bravo, svaka vam cast, pametno, nema sta.
trebaš malo šire gledati dešavanja. Palestincima se godinama i sve intenzivnije otima preostala imovina, strpavaju se u geta, gradnjom nelegalnih naselja doseljenika. Oduzimaju im se kuce i imanja, upada u kuće, zatvaraju maloljetna djeca...Palestincima je došla voda do grla, ovo je očajnički potez ali izgleda da više ne može pod kožu.
Prikaži sve komentare (87)