Nije to nikakav šamar Orbanu, već je šamar vrijednostima i samim temeljima EU, slobodi mišljenja i izražavanja, demokratiji i svemu onome što Zapad tvrdi da posjeduje a Istok ne. EU je ništa drugo nego tiranija većine nad manjinom, valja slušati moćnike šta ti kažu inače se ne libe da gaze i međunarodno pravo i sva druga prava...
Nije ovo samar vrijednostima i temeljima EU, nego je potvrdjivanje da vrijednosti i temelji EU su iznad bilo koje drzave. I svaka cast, etika, pravda i ljudskost iznad prizemnih interesa. Bolje biti gladan nego trgovati zivotima neduznog naroda u Ukrajini ili bilo gdje. Hitlerom su pokusavali pregovarati, pa pustili ga,pustili ga jos malo pa zavrsilo sa svjetskim ratom. Rusiji sad ako se ne kaze "ne" isto ce biti.
@MarkoBL-6, ti si studirao medjunarodno pravo i u malom noktu imas demokratiju. Ti ne prepoznajes diktaturu manjine nad vecinom, a uopste nije problem da Orban zatrazi exit iz EU i svi su rahat, i EU i mi i Orban moze sprovoditi demokratiju u Madjarskoj koliko ga volja, zar ne?
Prikaži sve komentare (45)