Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čekaj je li to ona ista Mađarska što podržava RS u svojim djetinjastim pokušajima otcjepljenja
Da, ali ono to podrzavaju jer planiraju vratiti svoju Vojvodinu.
Mađarska u kontinuitetu uzima više iz evropskih fondova nego što u njih ulaže. Krše pravima manjina i korupcijom Evropsku konvenciju. Provukla se u EU sa Bugarskom i Rumunijom, a da danas traže ponovo ulazak iako ih je Evropa izgradila, čekali bi sa nama.
postoji razlog zasto su neke drzave slabije ekonomski a taj razlog je u glavama ljudi koji tamo zive. Oni su znaju raditi i zivjeti zajedno prosperiraju. Oni koji su zajedljivi i misle samo na sebe ne mogu. Kad das takvim ljudima pare dobijes ovo sto dobijes. Isto bi se desilo da se pare daju recimo manjem entitetu u BiH. Pare samo otkriju ono sto si oduvijek bio, one ne mijenjaju covjeka.
EU papazijanija na Mađarski način?
Zgrnuli su milijone eura od EU. I sad kad treba vracati dug, prave se pametni. Madjari bi jos kako docekali da ih se izbaci iz EU i da nista ne moraju vracati. Treba ih blokirati, nishta drugo.
EU PARLAMENT TREBA STAVITI PREDLOG O IZGLASAVANJU NEPOVJERENJA V.ORBANU I ISKLJUCITI MADJARSKU IZ EU JER JE NEPRIJATELJ EU itd.itd
Ja sam Borg otpor je uzaludan.
Nije to nikakav šamar Orbanu, već je šamar vrijednostima i samim temeljima EU, slobodi mišljenja i izražavanja, demokratiji i svemu onome što Zapad tvrdi da posjeduje a Istok ne. EU je ništa drugo nego tiranija većine nad manjinom, valja slušati moćnike šta ti kažu inače se ne libe da gaze i međunarodno pravo i sva druga prava...
Nije ovo samar vrijednostima i temeljima EU, nego je potvrdjivanje da vrijednosti i temelji EU su iznad bilo koje drzave. I svaka cast, etika, pravda i ljudskost iznad prizemnih interesa. Bolje biti gladan nego trgovati zivotima neduznog naroda u Ukrajini ili bilo gdje. Hitlerom su pokusavali pregovarati, pa pustili ga,pustili ga jos malo pa zavrsilo sa svjetskim ratom. Rusiji sad ako se ne kaze "ne" isto ce biti.
@MarkoBL-6, ti si studirao medjunarodno pravo i u malom noktu imas demokratiju. Ti ne prepoznajes diktaturu manjine nad vecinom, a uopste nije problem da Orban zatrazi exit iz EU i svi su rahat, i EU i mi i Orban moze sprovoditi demokratiju u Madjarskoj koliko ga volja, zar ne?
Ja ne znam, majke mi, koliko stotina milijardi je "progutala" Ukrajina od početka sukoba... Što reko moj komšo- Neko je lud ...
Ne smijes drugačije misliti. Zapadna demokartija. POčetak raspada EU....
Mislim da Orban i madjarski glasaci koji ga biraju zasluzuju Putina. Ja bih Madjarsku predao Putinu bez povratne karte.
Zemlje koje se granice sa Ukrajinom nece da vatra zapali i njihovu kucu a ovi koji su daleko bi ginuli do zadnjeg Ukrajinca a ako treba i Madjara i Slovaka
Koliko je ovaj kolektivni zapad puko.Oa ja bi i sa firerom pregovaro,pregovori neznače automatski kapitulacija.Ako su toliko solidarni sa ukrajinom,neka pošalju vojsku.Nije njima toliko stalo do ukrajine,koliko da se rusiji naškodi.
Da ti neko uzme pola kuće bil pregovarao sa njim?
Ne treba mu šamar. Treba njemu lično dati crveni karton do kraja predsjedanja EU.
Najbolji pokazatelj koliko je EU stvarno demokratska tvorevina
Pa jest demokratska. Demokratija je vladavina većine, ovdje je većina protiv ovog lika i njegovih pustolovina
Otcjeraj ke pe cai istomisljenike. Nije eu vjerska nego ekonomska unija kako ovi likovi namecu.