Nacionalna biblioteka je riznica knjiga ali uhljeba. Na buđetskij sisi je najbolje kad je presusila sisa onda nevalja ni direktor. Bitno je da je gradonačelnica sredila fasadu u Titovoj a Nacionala Biblioteka izgleda koda je rat juce stao. Da bi ljudi citali moras imati prostor , moras imati interesovanje, moras imati ono sto se cita, moras radit promocije medijski zastupljen imati sponzore. Ali ne dovoljno je doci na posao otkjucati zakljucati popiti kafica piskarati i hajmo kuci.
Hrabri, NUB nije na budžetu :) Nemaju upravni odbor, nije im riješen status jer se političari ne mogu dogovoriti. Na to sve dodaj da imaju (bespravnog) direktora dinosaura bez mrve osjećaja za promociju i širenje kulture i kulturne institucije.
direktor garažira svoj privatni automobil u garaži biblioteke, dok ga vozač biblioteke svuda voza autom firme...direktor u zadnjih sigurno 10 godina nije napisao nijedan govor, ima ljude u biblioteci koje tjera da to rade za njega, nije napisao niti jedan projekat al on uzme te pare kao da jeste...samo neki od primjera...
Prikaži sve komentare (79)