Treba se staviti u poziviju Irana. Izrael ima jaku obavjestajnu sluzbu i nece prijetiti ratom ako nisu sigurni u pobjedu. Zasto bi Iran cinio uslugu Izraelu i uvlacio sebe u rat koji ne moze dobiti. Netanyahu bez rata gubi podrsku i gubi vlast, a zapad je pocela da boli glava od njega jer je postalo nemoguce da sakriju nepravdu koja se desava u Palestini.
Problem je sto je Netanyahu isuvise arogantan i niko ne zna dokle je spreman ici. Americki kongres je pokazao da je kupljen od AIPACa i da se americka vlada tu nista ne pita, a to zabrinjava sviju. U biti Netanyahu i cionisti trenutno nemaju prepreka da rade sta zele. Pitanje je sta ce biti ako dodje do rata i sta ce biti nakon rata. Svijet (Njemacka, Britanija, arapi) se vec pita kako to da njihove vlade slijepo podrzavaju ubijanje civila u Gazi, a ameri se pitaju ko to zapravo vlada amerikom.
Nije njih briga za nepravdu. Bitan je profit. Oni jeftino umanje patnju palestinaca u svojim medijima. Dovoljno je da napomenu da je bio holokaust prije 80 god i eto opravdanja. Haman krivi palestinci za hitlera
Prikaži sve komentare (88)