Najmoćnije oružje, mnogo snažnije od raketa, je zajedničko vjerovanje ili ideologija da je smrt vrijednija od života. Takva duboko ukorijenjena uvjerenja nesumjerljivo su jača od nekih (veoma starih) tehnoloških rješenja. Izrael ima istu "fabricku grešku" kao Rusija i SAD u glavi i u duši nisu spremni za (totalni) rat. Ako bi, teoretski, Hezbolah prodro dublje od 40 km, ne bi više postojao način da se to vrati bez totalnog rata.
I nemojte zaboraviti, nemojte smetnuti s uma da Hezbolah nije na jugu Libana zbog Palestine, već zbog Kudsa, tj. Jerusalima. Oni to ne posmatraju vojnički, već mesijanski; to nije puki vojni zadatak, već ispunjenje vjerovanja i proročanstava da će Jerusalem biti vraćen pod islamsku upravu. Oni svijet ne mjere aršinima običnog savremenog čovjeka, već cjelokupnom istorijskom metafizikom i dubokim uvjerenjem da su na pravoj strani, na Božijoj strani.
realan komentar ali sve je to samo druga strana medalje kd vjerovanja zionista da ce jerusalem biti njihov... ukratko fasisticka uvjerenja
Prikaži sve komentare (38)