Koji apsurd . Pravo Ukrajine je da brani svoju teritoriju a ne da napada tuđu. To sad oni znaju što rade . Možda nisu u stanju osloboditi svoju pa za rad neke razmjene . Ali to bi bilo ne moguće bez podrške bogatijeg zapadnog saveza. Ali taj isti zapad akceptira Ruski stav kad se radi o podjeli BiH i njenom razvoju . Rusi u UN imaju pravo nekog nametnutog veta jer su neka sila. Pa šta bi od sile koja gubi vlastite teritorije.
Pa naravno da ne bi sekunde izdržali bez zapada. Ali šta je tu loše? Podržava ih zapad jer su prijatelji i nek podržava. A rusi kad granatiraju Ukrajinu to je okej? Nek vraćaju napadima na njihovu teritoriju! Čuj tebe "ima da se brane". Ajde ja ću tebe tući a ti smiješ samo mijenjati gard, a ne smiješ uzvratiti udarac
Ukrajina upravo samo brani svoju teritoriju, podriva priliv nafte u zaraćeno područje Ukrajine, ruši im mostove kojima dolaze municija i nafta. To je odbrana svoje zemlje. Ukr nije pošla prisvajati rusku teritoriju kao što Rusi prisvajaju ukrajinsku teritoriju počevši sa Krimom 2014 i nastavljaju otimati ukrajinsku teritoriju od 2022 sve do sada.
Prikaži sve komentare (53)