Sumnjali smo da nam zapad nije prijatelj kad nam je 92-95 okrenuli leđa i 95 nas zaustavio. Te sumnje su se produbile kad su, za razliku s nama, stali iza Ukrajine čvrsto. Tog 02.10.2022 smo se uvjerili da nam nisu prijatelji instalirajući aparthejd državnim udarom OHR, a podrškom ovom istrijebljenju ljudi i žena u Gazi nam šalju nedvosmislenu poruku šta nas čeka, dok nas miluju rezolucijama, za ovo i za ono.
Sad ja pitam, čemu onda podržavamo nase političare koji zastupaju pro NATO i pro EU agende i zašto niko ne pokuša naći alternativu sa Kinezima, Rusima, Iranom? Prirodnije je da mi budemo partner s Rusima, nego Vučić koji podržava Izrael i šalje oružje u Ukrajinu ili Dodik koji ljubi Zid plača. Dovoljno je da se pojavi jedna bošnjačka antizapadna stranka da dobije 30% glasova Bošnjaka i to će Rusija znati iskoristiti!
Da napomenem, da Turska niššta nije učinila za Bošnjake, a snose najveću odgovornost prema nama s obzirom da su nas prodali na Berlinskom kongresu 1878. Srbiji i Austrougarskoj i da je Alija Bosnu Erdoganu ostavio u amanet, a ovaj nije učinio apaolutno ništa za nas. Mogao je, kad je Švedska ulazila u NATO, za nas tražiti šta je htio i sve bi mu ispunili. Ali Turci su trgovci i gledaju samo svoj interes. Ni državljanstva Bošnjacima nisu podijelili.
Prikaži sve komentare (38)