Ako ste zaboravili u YU je zvanični jezik bio srpskohrvatski ili hrvatskosrpski jer su ta 2 jezika najsličnija. Imaju dosta razlika ali i dosta sličnosti. Ostali novi jezici ne postoje na žalost svih onih koji ih guraju. Nikada neće postojati kosovski jezik, vojvođanski, šumadijski, piroćanski, slavonski, dalmatinski, štajerski slovenski a opet sva ova nabrojana narječja se više razlikuju od hrvatskog ili srpskog nego recimo bosanski.
nik ti odlicno pristaje a kako je nastao taj "jezik" je opste poznata cinjenica koju znaju svi obrazovani ljudi: https://www.wikiwand.com/sh/articles/Povijest_hrvatskosrpskog_jezika. Znaci ipak je prvo bila koka pa onda jaje ko nji no :D
Srpskohrvatski jezik je nastao od Bosanskog jezika to je ono što velikosrpska i velikohrvatska ideologija žele da zatru. I Srbi i Hrvati su u datom historijskom trenutku promjenili svoje jezike i ideoloških razloga. Doći će vrijeme kao u Švedskoj da se prizna da švedsko nacionalno jelo potiče iz Turske. Ali za to će trebati neke nove generacije civilizovanih političara u Srbiji i Hrvatskoj.
Prikaži sve komentare (25)