U BiH pare na vojsku su uzaludno bačene. U slučaju bilo kakvog sukoba i pticama na grani je jasno da bi se raspali i podjelii po nacionalnosti da je svaka svrha vojske u BiH promašena. Radije uložiti u kvalitetnu policiju.
Mi ne mozemo vojno da pariramo ni Hrvatskoj ni Srbiji. Pogotovo kakvo nam je unutrasnje uredjenje. To sto SDA botovi pisu da cemo se srcem braniti nema veze sa mozgom. Danas je tehnologija toliko napredovala da smo u 10 puta nepovoljnijem polozaju nego prije 30 godina. Jedini nacin da ova drzava opstane je da se drzimo onih koji su napravili ovu drzavu, Zapada i Amerike, a ne Turske i Istoka
Vise od 70% punoljetnog stanovnistva i u Srbiji i u Hrvatskoj i kod nas u BiH je kao prvo nesposobno da se brani jos uvijek. Djaba ti sve kada imas malu vojsku i nikakav rezervni sastav. Prvo uvedi ponovo sluzenje vojnog roka sto treba da se desi u Hrvatskoj i vjerovatno u Srbiji. To se treba uvesti u BiH pa onda se postepeno naoruzavaj. Da se sutra zarati ja sreca sam bio u vojsci pa nesto znam ali nisam vise ni toliko mlad i ko da me brani. Generacija Z? Bjez ba.
Prikaži sve komentare (172)