Kao poslodavac stalno se trudim da izazovem tenzije medju uposlenicima jer mi je lakse upravljati. Svaki poslodavac ovo radi. Odaberem jednog da ga hvalim, a nekom drugom se navalim na kosti. Funkcionise godinama.
Lose ti je to. Ovaj kome se navalis na kosti, koristi bolovanje, nikad ga nema, zabusava ti posao jer ne daje 100 % od sebe, a onda se tebi odrazava na profit a imas i opterecenje posla. Bolja opcija je da budes dobar sa svima, ucinis ti njemu nesto, on ce dati od sebe. Mada i to treba dozirati i pratiti. Koliko on tebi ucini i ti njemu. Ako vidis da je kojim slucajem ispao paksu, ukazes mu to. Korist treba da bude obostrana.
@ mrtviMacor - znam da nisi taj, nego dozivaš reakcij, ok, evo šta moje iskustvo govori; to je istina nažalost, lakše je upravljati ljudima (manipulisati?) ali jednom kad ti dobar radnik skonta da mu se to radi, i uspije pobjeći odatle, jedino što ostaje je negativna reklama, loš publicitet i dugoročno su svi na gubitku. U Sarajevu a i u svijetu taj princip funkcioniše ali ne predugo. To su kratkovidne i štetne taktike
Prikaži sve komentare (21)