Selimovic je zivio u doba kad su se Bosnjaci morali ustavno izjasnjavati kao Srbi ili Hrvati, pa su mogli birati izmedju to dvoje. Mozda je u tom kontekstu Mesa nekad izjavio da je "Srbin" jer je ustavno to morao biti po srboslovenskom ustavu SFRJ kao i svi ostali Bosnjaci u to doba, medjutim ko je verificirao "testemant" koji nista ne ostavlja, ko je provjerio lazljivce SANU, ko je kontrolirao rukopis i usperedio ga sa rukopisom Mese Selimovica ili da vjerujemo na rijec jednom probisvijetu kojeg se moze kupiti za par piva i patoloskim lazovima SANU? Osim toga, prema tim iskazima, Mesa je to napisao pred samu smrt, da li je on tad bio pri zdravoj pameti? Sve u svemu glupost, jedina Mesina veza sa srpstvom je bila preko supruge Srpkinje i to sto je zivio u Beogradu, jer je na to bio prisiljen kao i Ivo Andric, koji je takodjer navodno "ostavio testament" o njegovom "srpstvu"? Bajke SANU!
Najsmjesnije od svega toga je da Srbi nemaju svojih umjetnika, svojih knjizevnika, svojih redatelja, pa onda kradu bosanske. Smijesni i pateticni su ti Srbi.
Kako ih samo nije sramota kurciti se sa tudjim umjetnicima. Cak i da su Mesa i Andric se zaista osjecali "Srbima", to je ipak osjecanje, svejedno oni su bosanski i iskljucivo bosanski, bez Bosne, bez zivotnog iskustva u Bosni kojeg su prozivjeli, da su se zvali Radovani i da su bili iz Sumadije, nikad ne bi bili to sto su bili.
Prikaži sve komentare (260)