A telekom?? Odmah ga prodati 51%.Moze se uzeti Milijarda i po Maraka. Mada je ovo bolno-ipak uloziti oko 300 Miliona u vracanje dugova MMFu kako bi se presjekla duznicka spirala i rasteretio drzavni budzet za godinu dvije. Na ovaj nacin cemo sprijeciti da kroz kamate i vanjske dugove "naberemo" milijardu maraka i onda nam opet ode Telekom - i to veci dio u vanjski dug. Ovako nam ostaje oko 1,2 miljardi za investicije. Odmah 800 miliona maraka uloziti u auto-put 5-C Zenica-Doboj zajedno s aprivatnim partnerima. Ovako bismo odrzali pozitivan ekonomski rast odrzali gradjevisnku operativu na nogama i djelima integrirali zemlju jer bismo za nekoliko godina dobili modernu cestu od Sarajeva do Gradiske i izlaz prema Evropi ... I opet da nam ostane ejdno 300 miliona da malo udahnemo zraka i dodjemo sebi.
Slažem se. Stim da jedno 200 miliona KM uložimo u primarnu poljoprivrednu preoizvodnju i izgradnju hladnjača, otkupnih stanica, skladišta, sušara....To bi se trostruko vratilo za manje od 4 godine.
Potpis. A može i da se drastično smanje doproniosi na plate što će dati zamah novom zapošljavanju, a rupa u budžetu koja će se privremeno otvoriti dok mjere ne daju efekta tj dokj broj zaposlenih ne poraste dovoljno, da se zatvori jednim dijelom tog novca od prodaje.
Prikaži sve komentare (110)