@wolf07 Nisam zlonamjeran, cak stovise procitao sam Kuran, ne bas sve ali vecinu. Ova usporedba sa socijalizmom i serijatom je potpuno opravdana, i jasno je vidljiva u Kuranu ali i u 90% musl. zemalja, osim tipa bih, albanija koje su prosle kroz komunizam ili turska gdje je ataturk proveo sekularizam. A sad sto se tice duhovne/moralne vrijednosti islama tu bi se trebalo slijediti Muhameda...ja jednostavno ne vidim kako brak sa 4 zene moze biti moralan, ili to da zena treba 4 muska svjedoka u slucaju silovanja inace sama nude kaznjena, ima toga na pretek da ne nabrajam, i to je sve vrlo nedvosmisleno zapisano u kuranu. Jednostavno islam me nikada ne bi mogao duhovno moralno zadovoljiti.
Dozvoljen je brak sa 4 zene ako mozes podjednako izdrazavati sve cetiri, i ako ti prva dozvoli drugu. Danas je to nemoguce, da isto pruzis dvjema zenama. Pod ovim mislim i ljubav, u prevodu ako volis jednu, to je to. Sto se tice silovanja, to se odnosi na sve. Trebaju 4 svjedoka za bilo sta, sto je logicno. Cetiri covjeka te vide da si ubio, silovao bit ces kaznjen. A nije logicno da ako imas 3 svjedoka, tebe kazne. ( malo to jos vidi, nije bas tako ograniceno ).
Islam nije ogranicen, nego se dotice svih stvari. Sve situacije su objasnjene. I sto se tice ljudi koji misle da je Islam nasilje , bas protivno car mu je oprost, smirenost, darezljivost. Citam neki dan 200 god islamska zemlja , bilo koja nikad nije napala nikog drugog. I jos jedna informacija, zidove kad niko nije htio da udomi to je uradili Palestina.
Prikaži sve komentare (147)