Izazvala je raspravu
22

Mlada mama tvrdi da zaslužuje slobodan dan na Božić više od kolegice koja nema djece

D. J.
Mama je izazvala pravu raspravu na internetu © Shutterstock
Mama je izazvala pravu raspravu na internetu © Shutterstock
Vrijeme praznika za mnoge predstavlja osim uživanja u druženjima s najmilijima i veliki stres zbog brojnih obaveza u to vrijeme godine. Jedna majka izazvala je pravu raspravu na društvenim mrežama nakon što je na forumu Mumsnet objavila sljedeću priču.

Naime, ona je tražila od kolegice da povuče svoj zahtjev za neradnim Božićem, objasnivši da ga ona zaslužuje više jer, za razliku od spomenute kolegice, ona ima dijete.

"U redu, osjećam se užasno zbog ovoga. Iako se kolegica i ja dobro slažemo, s obzirom na to da smo obje zatražile slobodan dan na Božić, direktor je rekao da se same moramo dogovoriti koja će ga dobiti", započela je svoju priču.

"Zamolila sam je da povuče svoj zahtjev jer ona i njezin suprug koji nemaju djece obično odlaze kod muževih roditelja na Božić, ali tamo ionako idu skoro svaki tjedan pa nije da ih nikad ne vide", nastavila je ova mama, pokušavajući objasniti zašto vjeruje da njezina kolegica treba raditi na taj dan, a ona ne.

''Ja, s druge strane, imam četverogodišnjeg autističnog sina. Ona i njezin suprug uvijek mogu biti kod njegovih roditelja na ručku, dok sam ja samohrana majka i vrtić je taj dan zatvoren, nema mi ko pričuvati sina. Da, znam da bih mogla nekome platiti, ali to je užasno skupo'', objasnila je svoju situaciju.

Pojedini su se složili s njom i napisali kako je shvaćaju, no ipak je bilo više onih koji nisu pokazali razumijevanje za njenu situaciju u kojoj se našla.

''Naravno, mi koji nemamo djecu ne bismo trebali imati ni slobodne dane'', napisala je jedna korisnica popularne stranice ispod ispovijesti mlade mame, a s njom su se složile i druge mame i žene.

''Razumijem da si u teškoj situaciji, ali nije pravedno da umanjuješ njezina prava jer nema dijete, a ti ga imaš'', ''Ako je ona prva pitala za slobodan dan, ona ga treba dobiti i kraj priče'', samo su neki od komentara koje ova mama nije očekivala.