Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad se desi tantrum u većini slučajeva sve ostavljam i tu sam da pomognem, nama je najvise pomagao zagrljaj i sutnja. Posle kratke šutnje dolazio je dogovor, razgovor, smijanje, nekad ponovni tantrum. Nekad namjerno pustim da vrišti i baca se, ukoliko nisam umorna i znam da se necu iznervirat i izderati. Djeca ne znaju da kontrolisu emocije! Najvise pomaže zagrljaj, probajte.Nećete tako svoje dijete razmaziti vec ce te mu pokazati da ste tu da mu pomognete.
treba uvest da je obavezno sportom se nekim bavit
U stara vremena taktika se zvala degenek. I ne znam da je nekome naškodila, pod uslovom da roditelj nije bio neki slučaj za istraživanje.
Djetetu treba posvetiti vrijeme, a ne batinama ga 'uciti' kako zivjeti i kako se ponasati. Zanemaris svoje dijete, onda ti se u nekom trenutku ne sviđa kako se ono ponasa, pa ga bainom pokusavas ispravit...a zapravo si ti krivac takvom ponasanju