Sarajevo
52

Festival za djecu okupio više od 50 hiljada posjetitelja, naredne godine najavili dva događaja

Klix.ba
Sarajevski festival za djecu
Sarajevski festival za djecu
Posjetitelji iz svih dijelova Bosne i Hercegovine uživali su u bogatom festivalskom programu te sajamskom dijelu sa više od 100 izlagača iz BiH i zemalja regije.

Festival je do sada bio jednom godišnje, ali zbog velikog interesovanja roditelja, mališana i izlagača organizatori su odlučili da naredne godine ovaj događaj organizuju dva puta.

Sarajevski festival za djecu
Sarajevski festival za djecu

"Ponosni smo da su građani glavnog grada BiH, kao i drugih gradova prepoznali važnost ove manifestacije. Na jednom mjestu smo imali zadovoljne izlagače, predstavnike brendova, sretne roditelje, a ono najvažnije imali smo nasmijanu i veselu djecu. Naredne godine ovaj kutak radosti, kako dječije, tako i cijele porodice širimo, te ćemo manifestaciju imati dva puta godišnje. Važnost ovog društveno odgovornog projekta prepoznala je Vlada Kantona Sarajevo na čelu sa premijerom Nihadom Ukom, kao i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i ministar Zlatko Mijatović. kako kažu posjeta festivalu premašila je i njihova očekivanja", izjavio je Slaviša KOVAČEVIĆ direktor Festivala.

Posjetioci manifestacije imali su priliku da uz posebne festivalske popuste i promotivne cijene dođu do željenih artikala njihovih omiljenih izlagača. Za vrijeme trajanja manifestacije upriličen je veliki broj nagradnih igara u koje su bili uključeni svi, od mališana do njihovih najbližih.

U dvodnednom programu predstavila su se djeca iz vrtića, osnovnih škola, plesne grupe, kulturno-umjetnička društva, solisti, horovi i mnogi drugi.