Vježbajte kao Terminator
83

Arnold Schwarzenegger u 71. godini promijenio svoju fitness rutinu

Klix.ba
Fitness treninzi izgledaju malo drugačije za Arnolda Schwarzeneggera ovih dana. Naime, 71-godišnji glumac morao je prilagoditi vježbe svom tijelu koje se počelo mijenjati, piše People.

Popularni glumac priznao je kako se godine ipak odražavaju i na njegovu kondiciju te je kazao kako više ne može raditi teške vježbe nogu.

'Ne mogu više raditi čučnjeve i slične teške vježbe za noge. Imam problema s koljenima, a moram ih paziti jer želim skijati'', izjavio je Arnold.

Međutim, svi oni koji prate Arnoldov Instagram profil znaju da je itekako fizički aktivan te da još diže tegove.

''Sprave kakve postoje danas su nevjerovatne, kamo sreće da su postojale prije. Osobe poput mene, koje su operisale rame, kuk i koljeno, mogu pronaći vježbe koje mogu raditi uprkos povredama. Osim vježbi nogu više ne mogu raditi ni takozvano letenje s bučicama, ali mogu pronaći spravu na kojoj radim istu stvar, ali ne osjećam bol'', pojasnio je.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Schwarzenegger koji je početkom godine podvrgnut hitnoj operaciji srca, nakon nje je postao ljubitelj vožnje bicikla.

''Kad putujem i kad idem u prodavnicu koristim bicikl. To je zapravo moja vježba nogu. Osim toga, kada vozim bicikl vidim grad sasvim drugačijim očima", rekao je glumac.

Također je kazao i kako i dalje koristi proteinski prah i druge dodatke te da bi ih svi oni koji se žele baviti bodybuildingom trebali koristiti.