Brzo, a na zdrav način
19

Donosimo vam sedam navika koje vam mogu pomoći da izgubite i do pet kilograma

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Postoji niz savjeta koji vam mogu pomoći da izgubite kilograme, a većina je vrlo zahtjevna i zbog toga mnogi ni ne pokušavaju svoje tijelo dovesti u formu. Ipak, postoje neke navike koje vam mogu pomoći da brzo i jednostavno izgubite višak kilograma.
Povećajte količinu proteina koju unosite u obroke

Prvi savjet koji se navodi ako želite izgubiti višak kilograma je da povećate unos proteina. Proteini vas čine sitima tako da kasnije ne završite s prejedanjem. Također održavaju stabilan nivo šećera u krvi, tako da ne dobijate visoke razine energije, koji signaliziraju vašem mozgu da organizmu treba šećer. Trudite se da unosite minimalno 20 grama proteina po obroku.

Stavite svoje ulje za kuhanje u bocu s raspršivačem

Stavite ulje u bocu s raspršivačem umjesto da ga sipate izravno iz boc. Ovo je jednostavna izmjena koja može napraviti veliku razliku. Bez obzira na to da li ulijevate ulje u tavu za pripremu jaja za doručak ili ga koristite za umakanje peciva za večeru, svaka kašika dodaje do 120 dodatnih kalorija vašem obroku.

Vježbajte ujutro

Iako postoje različita istraživanja o tome pomaže li vam vježbanje ujutro da sagorite više kalorija, istina je da ako vježbate prvo ujutro, ima manje izgovora koji će vam smetati. Čak i ako imate čvrste namjere kasnije izdvojiti malo vremena za vježbanje, ponekad te planove poremete neke obaveze.

Unosite povrće prije glavnog obroka

Jedenje povrća prije obilnijih obroka može smanjiti apetit s malo kalorija i pomoći vam da smršavite. Pojest ćete manje kaloričnih namirnica za vrijeme obroka, a dobit ćete vlakna i vitamine. Važno je u tome da povrću ne dodajete kalorični maslac, ulje ili preljeve.

Vodite dnevnik ishrane

Konzumiranje svega što jedete ključno je za podršku vašim naporima za mršavljenje. Osim toga, ako imate sve u evidenciji, bit ćete na pravom putu. Istraživanja pokazuju da ljudi koji zapisuju sve što jedu gube dvostruko više kilograma od onih koji ne zapisuju.

Dodajte okus jelima sa sokom od limuna

Dodavanje malo soka od limuna u vaša jela sa može ih učiniti posebno ukusnim i aromatičnim. Agrumi pomažu istaknuti okus u svoj hrani i čine čuda jelima kao što su salate, riba i piletina. To je jedan od najukusnijih trikova koje mnogi vrhunski kuhari koriste kako bi zamijenili sol i kalorične začine tijekom pakiranja okusa bogatog antioksidansima, a praktički bez kalorija.

Ostavite posljednja četiri zalogaja od svakog obroka

Odbacite zadnja četiri zalogaja iz svakog obroka. Na taj način možete uštedjeti oko 100 kalorija za svaki obrok ili međuobrok koji pojedete, što znači da možete smanjiti unos kalorija za 400 kalorija dnevno.