Tri skrivene proteinske namirnice potrebne su vam za sagorijevanje masti
Cori Lefkowith je osnivačica Redefining Strength i posvećena je pomaganju ljudima da dođu u formu bez obzira na godine. U novom videosnimku ona dijeli neke od najpodcijenjenijih izvora proteina.
"Želim da istaknem sve namirnice o kojima često ne razmišljamo, a koje imaju više proteina i koje mogu biti sjajan način da povećamo unos, a da obroci budu ukusni", kaže ona.
Sir
Sirevi su sjajan način za dodavanje arome i proteina svom obroku. Ona preporučuje pronalaženje varijacija i opcija s nižim sadržajem masti, a to su opcije poput parmezana, švicarskog sira i feta sira bez masti.
Bjelance
Bjelanci se zaista lako sakriju u jelima bez promjene okusa, ali uz dodavanje proteina. Mogu se koristiti i za slana i slatka jela.
Edamame
Svježa ili smrznuta edamama je bogata proteinima. Jedna porcija ili oko 85 grama daje vam devet grama proteina i daje odličan ukus i teksturu jelima. Lako ih je kombinovati i s popularnim izvorima proteina kako bi vam pomogli da povećate unos proteina bez da vam dosadi.